Éri Sára - Karrierirány

Gondolatok munkáról, hivatásról

Gondolatok munkáról, hivatásról

IDŐMORZSÁK

2019. április 26. - Éri Sára

idomorzsak.pngVárod a buszt, a metrót, a vonatot vagy már utazol is rajta. Átadod magad a bambulásnak, elszunyókálsz, olvasod az ingyenes újságot, amit a kezedbe nyomtak, görgeted a híreket a mobilon. Az utazással töltött időd egy elkerülhetetlen tényező.
Hogyan tölthetnéd hasznosan ezeket a napi fél órákat, órákat, ami segítené az időbeosztásodat?

Vagy araszolsz az autóddal. Van-e olyan tevékenység, elintéznivaló, ami végezhető az autóban biztonságos közlekedés mellett? Mondjuk nyelvtanulás, néhány telefon (szigorúan kihangosítóval!) vagy egy jó kis Gondolatedzés podcast meghallgatása?

Én például heti két alkalommal járok be az irodába munkaügyeket intézni. Ez minden alkalommal 1 órás utat jelent nekem tömegközlekedéssel. Oda-vissza napi 2 órát, heti 4, azaz NÉGY órát. Elkerülhetetlen utazási idő. Igaz, hogy kisebb megszakításokkal jár (átszállás stb.), de gondolj bele, mennyi mindent lehet csinálni heti 4 órában!

Számos olyan helyzet van, amikor várakozni kényszerülsz és nem csinálsz effektíve semmit! Hogyan lehetne kitölteni hasznosan ezt az időt?

Írj egy listát ezekről a helyzetekről és tedd mellé a várható időmennyiséget! Majd szedj össze olyan tevékenységeket az életedből, amik igenis beleférnek ezekbe az időmorzsákba (pl. e-mailek megválaszolása, telefonálás, nyelvtanulás stb.)!

Edzésre fel! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatedzo.blog.hu/api/trackback/id/tr8514787460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása