Éri Sára - Karrierirány

Gondolatok munkáról, hivatásról

Gondolatok munkáról, hivatásról

ÉS TE MIVEL FOGLALKOZOL?

2019. október 11. - Éri Sára

mestersegemcimere_munka_erisaracoach.png

 

Amikor egy új társaságba kerülünk, amikor megismerkedünk valakivel az első öt kérdésben szinte tuti, hogy benne lesz ez a kérdés is. Valahogy lényeges számunkra, hogy mivel foglalkozik a másik, mi a munkája. Hajt a kíváncsiság.

Nem vitás, az, hogy mi a hivatásunk, a szakmánk, az a szerves részünk. Mesél rólunk. Hozzánk tartozik elég rendesen. Minimum hétfőtől péntekig. Hatással bír az időbeosztásunkra, a családunkra, az egészségünkre, mindenre. Szerintem ezért is okoz akkora fejtörést , ha amerikaiasan szólva éppen két munka között vagyunk
( =munkanélküliek vagyunk ) vagy dolgozunk ugyan, de nem vagyunk megelégedve vele, nem érezzük magunkat jól az adott munkakörben ,váltanánk vagy kisgyermekes anyaként, apaként visszatérnénk dolgozni, vállalkoznánk, viszont vannak bennünk kérdőjelek.


Elég rendesen meg tudunk inogni és képesek vagyunk kételkedni önmagunkban, ha ez a terület nincsen a helyén. Én úgy tapasztalom, hogy bár egyre nyitottabb szemmel járunk ezzel kapcsolatban, önvizsgálatot tartunk, mérlegelünk, mégis a másik oldalon évekig képesek (kénytelenek?) vagyunk benne ragadni egy számunkra lényeges előnyökkel már rég nem járó, folyamatos stresszben vagy unalomban eltöltött munkában. Sok oka lehet ennek. Köt bennünket a lakáshitel, a szerződési feltételek, a deittjóakávé.

Sokszor nem is tudjuk, hogy mi nem jó, de érezzük, hogy valami nagyon nem oké.

Ha hasonlóban vagy benne most Te is és változtatnál rajta, akkor keress meg és beszéljünk róla:

Karrierirány

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatedzo.blog.hu/api/trackback/id/tr4915217004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása